Eb & Vloed pistes

Een rijpiste op maat van uw behoefte

Speciaal voor de paardensport ontwikkelde DB Technics vanuit jarenlange ervaring een volledig geautomatiseerde eb & vloed piste. Door een continue automatische regeling van het waterniveau in een elastisch basin wordt de vochtigheid van de bodem op peil gehouden. Dit zorgt voor een optimale conditionering van uw piste waardoor te droge of te natte zones vermeden worden. Deze pistes dienen niet te worden voorzien van basislaag steenpuin waardoor ze voldoen aan de nieuwe soepelere bouwvergunningspolitiek van de Vlaamse Overheid.

http://www.dlv.be
http://www.ruimtelijkeordening.be


Als toplaag kan gekozen worden voor wit kwartszand of cremekleurig kwartszand maar ook wit extra stabiliserend kwartszand behoort tot de mogelijkheden.


Uit de praktijk is gebleken dat verschillende gemeenten ook verschillende invulling geven aan het toepassen van de reglementering rond stedenbouwkundige vergunningen. zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een eenvoudige meldingsplicht in de ene gemeente tot het aanvragen van een effectieve vergunning in een andere gemeente. Ook hierin kan DB-Technics vanuit de praktijkervaring samen met u een dossier opstellen, waardoor u op een geregulariseerde manier alsnog uw piste kan realiseren.

VOORDELEN VAN EEN EB & VLOED PISTE TEN OPZICHTE VAN EEN PISTE MET KLASSIEKE BOVENBEREGENING:

  • De gebruikers van de piste ondervinden geen invloed van water toe- of afvoer tijdens lessen of wedstrijden
  • Geen natte of droge zones door de invloed van wind
  • Overtollig water ten gevolge van regen kan sneller afgevoerd worden
  • Voor de sturing van het waterniveau kan gekozen worden tussen een full automatic control system, een automatic control system of manual control system


FULL AUTOMATIC CONTROL SYSTEM - UNIEK CONCEPT

De full automatic control system-technologie wordt mogelijk gemaakt door middel van een controller waarop het waterniveau direct kan worden aangepast. Op de display kan het waterniveau eenvoudig worden afgelezen. Het waterniveau van de piste wordt bijgestuurd onder invloed van de wisselende weersomstandigheden. Hierdoor zal de piste nooit te droog of te nat komen te liggen. Door deze automatische sturing zal tijdig de nodige hoeveelheid water aan de piste worden toegevoegd of van de piste worden afgevoerd. Dit resulteert in een ecologisch systeem dat een geoptimaliseerde hoeveelheid water zal toevoegen of afvoeren. Met deze minimale toevoeging of afvoer blijft uw piste in alle omstandigheden in een uitstekende conditie. Deze automatische sturing zorgt er bijgevolg voor dat uw piste zo goed als het hele jaar goed berijdbaar blijft.


REDUCEER AANZIENLIJK UW WATERVERBRUIK TEN OPZICHTE VAN EEN KLASSIEKE PISTE

  • Het water kan niet in de ondergrond doordringen door de elastische folie
  • Water wordt onderaan toegevoegd waardoor er minder verdamping is
  • Overtollig water uit de piste wordt in de regenputten gerecupereerd en kan later hergebruikt worden
  • Deze innovatieve en ecologische sturing resulteert in een optimaal comfort voor ruiter en paard.

Wit kwartszand
 

Cremekleuring kwartszand
 

Extra stabiliserend Wit kwartszandEen longeercirkel voor frequent gebruik

Een eb & vloed longeercirkel kan bijna het hele jaar door gebuikt worden in alle comfort en veiligheid voor het paard. Door de samenstelling van de bodem worden putten en los zand vermeden waardoor het onderhoud en de belasting op de paardengewrichten minimaal wordt.

Ook voor de persoon die longeert zorgt een eb & vloed longeercirkel voor meer comfort. Je hoeft niet langer op een natte doorweekte bodem te staan en ook opspattend water van plassen hoort hierbij tot het verleden.

Desgewenst kan de longeercirkel worden aangesloten op de rijpiste waardoor de sturing ook zal instaan voor de optimale controle van de longeercirkel.